Otvoren ekskluzivni restoran u kojem goste poslužuju britanski zatvorenici

DA BI pomogli u rehabilitaciji zatvorenika, ali i omogućili im zaposlenje i nakon otpuštanja iz zatvora Britanci su smislili odlični ideju - otvorili su restoran unutar zatvora s cjelokupnim zatvorskim osobljem.

No, ne radi se o običnom restoranu, ovdje je riječ o ekskluzivnom mjestu s izvrsnom kuhinjom i posebno prilagođenim interijerom.

Prilikom dolaska, kojega je potrebno najaviti da bi se dobile sve dozvole i napravila sigurnosna provjera, domaćini gostima uzimaju kapute, ali ih i zamole da odlože svoje mobilne telefone i sve oštre predmete koje imaju uza se.

Ulaskom u prostor odmah se zamjećuju neke neobičnosti, masivna čelična vrata, sigurnosne kamere i senzori, ali to ne čudi kada se zna da je konobar osuđenik na doživotnu zatvorsku kaznu radi ubojstva ili bivši trgovac drogom!

Većina voća i povrća koje se koristi za spremanje obroka također je proizvedena u zatvorskom vrtu. Svaki komad hrane ili pića koji ulazi u restoran izvana prolazi kroz oštre provjere.

Nakon početnog privikavanja gostiju na plastične noževe, i prevladavanja neugode radi razmišljanja o prirodi osoblja, svaki gost u ovom ekskluzivnom restoranu će uživati u hrani i piću, tvrdi Mirror.

Z. J.
Foto: Ilustracija 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.