Osuđen svećenik koji je pijan prebio časnu sestru. Mora u zatvor na još dva dana

Foto: Marin Gospić/Zadarski list, Općina Sukošan

BIVŠI sukošanski župnik don Domagoj Kelava, koji je u travnju pijan udario časnu sestru Anetu Anđelić, a potom u svibnju i sumještanku A.S., osuđen je na 27 dana zatvora, odlučio je Općinski sud u Zadru, javlja portal Zadarski. S obzirom na to da je u pritvoru proveo 25 dana, za odslužiti mu je ostalo tek dva dana.

Podsjetimo, on je 26. travnja u večernjim satima verbalno, a potom i fizički napao časnu sestru Anetu iz Samostana klanjateljica krvi Kristove.

Po izlasku iz zatvora opet nasrnuo na ženu, uhvatio je za vrat

Časna sestra je pri tom udarcu zadobila vidljive ozljede lica, a kasnije je tvrdila kako su ozljede nastale gubitkom svijesti i padom na pod, bez utjecaja svećenika. Nakon tog napada završio je u desetodnevnom pritvoru, a po izlasku iz zatvora svećenik je opet fizički nasrnuo na ženu.

On je 17. svibnja u kasnim večernjim satima u Ulici Hrvatskih branitelja vidio susjedu koja se vraćala s posla, izašao iz vozila i zatrčao se prema njoj glasno vičući riječima: "Zbog tebe sam završio u zatvoru pi*ka ti materina", misleći na događaj s časnom sestrom koji se zbio 26. travnja, da bi je zatim uhvatio s obje ruke za vrat i počeo snažno stiskati.

Žena se istrgnula, a svećenik ju je zatim odgurnuo uslijed čega je pala na tlo i zadobila laku tjelesnu povredu - površinsku ozljedu nožnog zgloba i stopala.

Crkva ga uputila na - liječenje

Nakon navedenih događaja Kelavi je Zadarska nadbiskupija izdala zabranu vršenja svih čina vlasti upravljanja, propovijedanja i dijeljenja svetih sakramenata, a upućen je i na liječenje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.