OSUĐEN NA SMRT Kako je nevin čovjek preživio 22 godine u jednom od najopasnijih zatvora SAD-a

Foto: Twitter
 
NICK Yarris (56) ispričao je potresnu priču o tome kako je preživio 22 godine u zatvoru s nekima od najopasnijih američkih kriminalaca.
 
Yarris je pogrešno osuđen na smrt zbog silovanja i ubojstva Linde Mae Craig 1981. godine, zbog čega je završio u zatvoru Huntingdon u Pennsylvaniji. 
 
Hepatitis, zlostavljanje, premlaćivanje, davljenje...
 
Unatoč tome što je većinu života proveo u zatvorskoj samici, za britanski portal Metro je izjavio da je osjeća "iznimno sretno" što je njegova osuda poništena.
 
Yarris je u zatvoru između ostalog morao trpjeti zlostavljanje, davljenje, i premlaćivanje, a neko je vrijeme proveo i u ćeliji do zloglasnog ubojice Teda Bundyja.
 
"Mnogi koji su dokazano nevini će umrijeti na užasne načine"
 
"Čekala me smrtna kazna, ali izašao sam. Aklimatizirao sam se u društvu, pobijedio hepatitis C te nastavio sa životom", rekao je Yarris.
 
"Pogodite što? Još 160 muškaraca je osuđeno na smrtnu kaznu, a dokazano je da su nevini. Mnogi od njih neće dobiti istu priliku kao ja. Mnogi će umrijeti na užasne načine", upozorio je Yarris.
 
"Pročitao sam oko 9 400 pravnih knjiga"
 
Također je ispričao kako je u samici odlučio iz korijena promijeniti svoj život. Nagađa da je pročitao oko 9 400 pravnih knjiga kako bi mogao pomoći u dokazivanju svoje nevinosti.
 
"Kada ljudi zamisle čovjeka osuđenog na smrt, imaju ideju o nekakvom odvratnom luzeru koji neće imati ništa za reći. Ja sam im pokazivao nevjerojatnu briljantnost, veću nego su mogli očekivati", pohvalio se Yarris.
 
Trenutno sudjeluje u borbi za ukidanje smrtne kazne, za što se zalagao i u Bundyjevom slučaju, koji je na kraju pogubljen 2012. godine.
 
"Moramo shvatiti da čovjeku možemo učiniti puno više od ubojstva"
 
"Mislim da moramo shvatiti da čovjeku možemo učiniti puno više od ubojstva", naglasio je Yarris. "Bundy je bio lud. Koji je smisao ubijanja ludih ljudi? Prava definicija lude osobe je netko tko ponavlja patološko ponašanje jer ga nije mentalno sposoban ispraviti".
 
Yarris je pušten iz zatvora 2004. nakon što je DNK analizom dokazana njegova nevinost. Od 2005. godine živi u Velikoj Britaniji. 
 
Nedavno je na Twitteru objavio: "Ono što me dovelo ovako daleko u životu jest to što sam ostao ljubazan. Zbog ljubaznosti sam povjerovao u sve dobro u sebi". Javnost mu je čestitala na pozitivnosti, a neki su ga prozvali junakom i "ambasadorom ljubaznosti prema ljudima".
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.