Oluje, munje i tuča pogodile obalu, snijeg zabijelio nizine. Pogledajte snimke

KAKO je i najavljeno, danas je došlo do promjene vremena.

Za danas je, podsjetimo, prognozirano kako će uz osjetan pad temperature, kiša mjestimice prelaziti u snijeg.

>> Imate li fotografije kiše, tuče ili snijega? Šaljite nam ih na naš mail desk@index.hr ili putem Inboxa naše Facebook stranice.

Na obali je danas na snazi žuti, narančasti, pa i crveni meteoalarm, a snimke i fotografije današnjeg vremena pokazuju i zašto.

Danas je tako na obali padala kiša, bilo je tuče, bure, ali i snijega. Snijeg je pao u Delnicama, na Ćićariji, ali i u Karlovcu.

Padali kiša, tuča, ali i snijeg

Sredinom dana na Ćićariji došlo je do razvoja iznimno snažnog grmljavinskog sustava. Superćelijski sustav sporo je odmicao na istok, no istovremeno se obnavljao na istom mjestu, javlja Istramet.

Prema podacima Blitzortunga, zabilježeno je više od 2000 udara munja uz mjestimičnu silovitu tuču koja je stvorila tanji ledeni pokrivač. Nakon tuče, u zaleđu Matulja pala je i solika koja je zabijelila tlo. Za vrijeme tuče temperatura zraka snizila se na samo 0,5 °C.

U Gorskom kotaru kiša je okrenula na snijeg uz stvaranje pokrivača. Prema izvještaju HAK-a, snijeg pada u Lici i na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između Bosiljeva i Otočca. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Slavoniji te dijelu Hrvatskog primorja i Dalmacije.

U Delnicama i u Karlovcu danas pada snijeg.

Bura radi probleme u Dalmaciji

Dalmacija Danas javlja kako je u Podvelebitskom kanalu počela puhat olujna bura. Zabilježeni su udari i do 134 kilometara na sat. Na Maslenici su zabilježeni udari od preko 110 km/h.

Na meteorološkoj postaji Velika Duvjakuša - Pume na Dinari temperatura zraka pala je na -5 Celzijevih stupnjeva.

Vrijeme sutra

Sutra se na Jadranu očekuje pretežno sunčano i vjetrovito. Drugdje će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te uglavnom bez oborina. 

U noći i ujutro na jugu oblačnije, mjestimice još može pasti malo kiše ili poneki pljusak praćen grmljavinom, a u zaobalju i snijeg. 

Na kopnu će puhati umjeren, ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu jaka i olujna bura i tramontana. 

Najniža jutarnja temperatura kretat će se od -1 do 4, u gorju malo niža, a na Jadranu između 3 i 8. Najviša dnevna bit će uglavnom od 7 do 12 °C.

Detaljniju prognozu vremena pogledajte na Index Vrijeme.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.