Odvjetnik ubojica zastupao je Mirjanu Pukanić, prijetio da će se baciti s tavana, a upucao ga je vlastiti klijent

ODVJETNIK Darko Zadro koji je jučer usred bijela dana u kladionici na zagrebačkoj Trešnjevci upucao muškarca zastupao je Mirjanu Pukanić prije nekoliko godina, a po medijima se u travnju 2008. godine pisalo kako mu je ona otkazala punomoć. Zadro je međutim tada novinarima kazao kako ne zna je li mu otkazala punomoć ali da ju neće zastupati zbog zdravstvenog stanja.

Upucao ga je bivši klijent

Naime, početkom ožujka 2008. godine Zadro je ranjen u pucnjavi u Poreču ispred istoimenog hotela. Na njega je pucao bivši klijent Vincetić kojega je Zadro zastupao optuženika u postupku pljačke Slavonske banke u Vinkovcima 2002. godine. No, njegov klijent nepravomoćno je oslobođen optužbi za pokušaj ubojstva. Naime, sudsko vijeće je kao "vjerodostojnu i istinitu" prihvatilo Vincetićevu, a ne Zadrinu verziju događaja. Vincetić, čiji je iskaz o pucnjavi navodno bio u skladu sa balističkim vještačenjem, ispričao je kako je Zadro od njega tražio da mu nabavi kilogram kokaina, a kad je to odbio, Zadro ga je udario šakom. Sukob se nastavio, pri čemu je iz pištolja slučajno bio ranjen Zadro.

Bio ispitan zbog Pukanića


Podsjetimo i kako je Zadro bio ispitan tijekom istrage o neuspjelom atentatu na Ivu Pukanića koji je tvrdio da ga Zadrini ljudi žele ubiti. Zadro se javio novinarima iz bolnice i rekao kako su to nebuloze.

2009. prijetio da će se baciti kroz prozor

Odvjetnik Zadro, u lipnju 2009. godine četiri je sata u donjem rublju sjedio na tavanskom prozoru svojih susjeda te vikao da nije lud, da iza svega stoje Mesić i Sanader i kako će se baciti. Samo nekoliko sati prije toga, Zadro je iskočio kroz prozor svoje kuće i pritom slomio lijevu potkoljenicu. Gotovo svi svjedoci govorili su kako je ugledni odvjetnik bio pod utjecajem opijata, a nakon višesatne drame odveden je u KB Sestre milosrdnice. Prema naknadnom izvještaju policije u domu uglednog odvjetnika nađena su dva grama kokaina i drugi opijati.

Još se ne zna motiv ubojstva

Zagrebačka policija danas je kratko izvijestila kako je kriminalističko istraživanje i dalje u tijeku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.