Odbijena deklaracija o ništetnosti: "Ona odražava slijepo poslušništvo Vlade RH pred Bruxellesom"

DEKLARACIJA o određenim pitanjima suradnje pravosudnih tijela Republike Hrvatske i Republike Srbije nije dobila poslijepodne potporu saborskih klubova. Naime, ocijenjeno je kako se radi o političkom potezu kojim se ne rješavaju pitanja zaštite hrvatskih branitelja od srpskih optužnica.

SDP-ov Josip Leko tako ih je nazvao "pravno-političkom maglom kojoj je cilj skriti neaktivnost i neodgovornost hrvatske vlade da zaštiti hrvatske pravne interese".

HDSSB-ov Dinko Burić smatra kako je predložena deklaracija "odraz slijepog poslušništva Hrvatske vlade pred Bruxellesom".

"Nema tih riječi koje bi mogle opravdati ovu deklaraciju, ovo je hrvatska kapitulacija i podvijanje repa pred podignutim prstom iz Bruxellesa", poručio je Burić.

Ratko Gajica iz SDSS-a kazao je kako deklaracija ima "okus prekida suradnje". "Deklaracijom se ne poništavaju srbijanske optužnice jer se takav učinak ne može postići u punoj mjeri, ali se zato u punoj mjeri poništava dogovor dviju država o progonu zločinaca", zaključio je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.