Obrat u istrazi: Tijelo malene Darine nađeno 30 km od pada aviona, raspao se ranije nego se mislilo?

Foto: Instagram

BEBA koja je postala svojevrsni simbol tragične nesreća pada ruskog Airbusa iznad Sinaja mogla bi biti ključ misterija koji okružuje ovaj događaj. Naime, tijelo 10-mjesečne Darine Gromove pronađeno je čak 30 kilometara od mjesta pada aviona, piše Daily Mail. Upravo to upućuje na činjenicu da je on eksplodirao ranije nego što su stručnjaci dosad mislili.

Istražitelji su zato proširili područke potrage.

Tijelo oca djevojčice još nije pronađeno. 27-godišnji Aleksej Gromov bio je sin ruskog vojnog pilota i informatički stručnjak, dok je njegova supruga bila organizatorica izložbi.

Baka djevojčice ispričala je za ruske medije kako su roditelji inzistirali da dijete povedu sa sobom na put, kako bi osjetila more.Ruski stručnjaci tvrde da na tijelima žrtava zrakoplovne nesreće nema tragova eksploziva, ali ruski dužnosnik za avijaciju rekao je danas da istraga preispituje i mogućnost skrivenog predmeta u zrakoplovu koji bi mogao prouzročiti tu katastrofu.

Ruski dužnosnici smatraju kako se aviona nije mogao sam po sebi raspasti u zraku, a tragova projektila nema. ISIS je već nekoliko puta preuzeo odgovornost za tragediju, no istražitelji i stručnjaci i dalje nisu uvjereni, smatraju kako džihadisti ne posjeduju tehnologiju kojom bi srušili mlažnjak na toliko visini.

Američki obavještajci, ali i britanska vlada pak smatraju kako je vjerojatnost da je Airbus A321 srušen nakon eksplozije bombe prilično velika te da je za isto odgovorna Islamska država.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.