Obilna kiša stvorila probleme i u Varaždinskoj županiji: Poplavljene ceste, odroni...

Foto: Općina Bednja

VELIKA količina padalina izazvala je probleme i na području Varaždinske županije. Na više mjesta je došlo do izlijevanja potoka i odvodnih jaraka prema kućama, po njivama, ali i prometnicama. Također, promet je na velikom broju cesta otežan, a na nekima i onemogućen. 

Neke prometnice su i značajno oštećene uslijed propadanje cesta, nastanka većih rupa u asfaltu te nanosa blata na prometnice. Zbog toga se vozače poziva na dodatan oprez. Očekuje se da će kiša nastaviti padati i sutra iako u manjim količinama, piše Sjeverni.info.

Poplavljena cesta prema centru Ivanca

Građani su u sklopu Facebook grupe Policija zaustavlja – Varaždinska županija naveli niz cesta koje bi vozači trebali izbjegavati. Cesta u Cerju Tužnom poslije pruge, a u smjeru Varaždina u potpunosti je poplavljena, dok je djelomično poplavljena cesta na ravnom dijelu ceste kod ulaza u Črešnjevo u smjeru Varaždina.

Djelomično su poplavljene ceste na ulazu u Beretinec iz smjera Črešnjeva. Dodatno, poplavljene su cesta u Završju kod Z-3 i zaobilaznica u Ivancu, ali i cesta od kružnog toga prema centru Ivanca. Tijekom dana su značajno rasli i vodostaji rijeka. 

Primjerice, vodostaj Bednje je između 17 i 18 sati porastao za 48 centimetara. Time je Bednja dosegla razinu od 197 cm, ali još uvijek nisu uvedene mjere obrane od poplava jer za to vodostaj mora doseći 210 cm. Pripremne obrane od poplava su uvedene kad je Bednja kod Lepoglave u 19 sati dosegla 238 cm. 

Izvanredne mjere proglašene kod Krkanca

Bednja kod Željeznice je u razdoblju od dva sata porasla za 70 centimetara i s 262 cm u 18 sati počela je priprema obrane od poplave. Redovite mjere obrane od poplava se uvode na vodostaju od 300 cm. S obzirom na to da je već u 19 sati vodostaj iznosio 285 cm, uskoro bi mogle biti uvedene redovite mjere. 

U 19 sati za Plitvicu kod Krkanca uvedene su i izvanredne mjere obrane od poplave budući da je vodostaj dosegnuo 218 cm, a raste 20-ak centimetara na sat.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.