Tko je novi šef splitske policije? Bio je glavni ravnatelj policije samo 7 mjeseci

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Novi šef splitske policije, nakon što je načelnik Slobodan Marendić podnio ostavku jer mu je sin teško premlatio mladića, postat će Marko Srdarević.

Srdarević je u javnosti ostao upamćen po oštrom istupu prema navijačima koji su prije dvije godine bocama gađali policajce i pritom neke od njih ozlijedili. On je djelatnik MUP-a koji je bio na nizu rukovodećih pozicija i u Splitu i u Zagrebu.

Srdarević je 2016. postao glavni ravnatelj policije, a onda je nakon sedam mjeseci razriješen na osobni zahtjev, što je najkraći staž na toj poziciji. Govorilo se da je Srdarević bio čovjek od povjerenja nekadašnjeg Mostovog ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića.

Srdarevićeva karijera

Novi načelnik PU splitsko-dalmatinske rođen je u Splitu prije 54 godine, završio je srednju policijsku, višu upravnu i Fakultet kriminalističkih znanosti. Policajac je od 1989. godine. Prošao je sve razine, od temeljne do ove najviše koju će preuzeti sutra.

Srdarević 1996. godine postaje načelnik Druge policijske postaje, potom obavlja dužnosti načelnika odjela i sektora te dvije i pol godine vodi Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku, no ne kao načelnik, već kao zamjenik.

Za vrijeme Ranka Ostojića i Evelina Tonkovića dvaput se raspisivao natječaj za načelnika Druge policijske uprave u Hrvatskoj, no nikada nije izabran. Godine 2016., prije nego što je postao glavni ravnatelj policije, Srdarević je bio na čelu Uprave kriminalističke policije.

Kada je Srdarević izabran za glavnog ravnatelja policije, mediji su pisali da je navodno riječ o čistom profesionalcu koji ne podnosi nepotizam i nedisciplinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.