Ne daju mu raditi seminare: Tvrtka Zlatka Sudca završila godinu sa 445 tisuća kuna gubitka



VELEČASNI Zlatko Sudac najavljivao je mnogo toga u prošloj godini, od osnivanja katoličke televizije, pastoralnog centra za 5000 ljudi, prodavao je unikatan namještaj ručno oslikan i umjetničko-duhovno obrađen, radio je na studijama novog koncepta uređenja stambenih i javnih prostora, uključujući sve elemente interijera kao i djela izrađena u materijalima, poput opalescentnog i iriziranog stakla, ručno oslikanih brušenih ogledala, organskog stakla, bronce, srebra, 24-karatnoga zlata, Swarovski kristala, dragog i poludragog kamenja, no poslovnu je godinu unatoč tome svemu završio u "debelom minusu".

Poslovni rezultat u prošloj godini bio je neugodno iznenađenje za tvrtku Joshua koje je nakon oporezivanja završila s minusom od 445 tisuća kuna.

U travnju ove godine Sudac se "pobunio" te rekao da ima problema s "određenim lobijem" koji mu ne dopušta da radi seminare duhovne obnove, odnosno odbija mu ustupiti prostor.

"Ne tražite mene za seminare, tražite biskupe. Obratite se Bozaniću i Hrvatskoj biskupskoj konferenciji", rekao je Sudac. Pretpostavlja se kako je najveća dobit tvrtke Joshua upravo počivala na seminarima koje je vodio velečasni Sudac.

Prema poslovnim podacima tvrtka Joshua imala je prošle godine prihoda u razini tek malo manje od 60  tisuća kuna eura, dok su rashodi bili na razini od gotovo pola milijuna kuna.  U 2009. godini Joshua je imala dobit od gotovo 1,4 milijuna kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.