Napao ga zmaj: Indonežanskog radnika nacionalnog parka skoro ubio komodo gušter



RADNIK indonezijskog nacionalnog parka na otoku Rinca u posljednji je trenutak izbjegao smrt u raljama golemog komodo guštera koji ga je napao dok je dovršavao drveni bungalov u sklopu parka.

Kako prenosi britanski Guardian, komodo gušter, često zvan i komodo zmaj, dug preko dva metra, ušao je u bungalov u kojem se u tom trenutku nalazio Augustinus Jenaru, te ga napao ugrizavši ga snažno za lijevu ruku. No Jenaru se snašao te je agresivnu životinju nekoliko puta snažno šakom udario po gubici, dok stisak gušterovih ralja nije popustio. Životinja je odustala od napada i pobjegla natrag u šumu. Napadnuti je radnik zadobio razderotine i rane na ruci, zbog kojih je završio u bolnici.

Komodo gušteri ugrožena su i zaštićena životinjska vrsta koja živi isključivo na indonežanskim otocima Komodo, Rinca i Padar. Preostalo ih je svega oko 4.000. Narastu do tri metra, mogu biti teški i preko 70 kilograma, a poznati su po svojoj agresivnosti te je u Indoneziji zabilježeno već nekoliko slučajeva pogibije od napada tih "zmajeva". Posljednji takav napad dogodio se 2007. godine kada je na otoku Komodo gušter napao i usmrtio osmogodišnjeg dječaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.