Napadaču iz Splita koji se predao određen istražni zatvor, ali i ostalim bjeguncima

Foto: PU splitsko-dalmatinska

SUDAC istrage Županijskog suda u Splitu odredio je istražni zatvor 21-godišnjem Alenu Radiću, ali i ostaloj trojici koja su u bijegu, a sumnjiče se za pokušaj ubojstva Josipa Čubelića Čube početkom tjedna na splitskim Skalicama, piše Dalmatinski portal.

Na prijedlog zamjenice državne odvjetnice pritvor je određen svoj četvorici zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i mogućnosti da dovrše započeto kazneno djelo, odnosno da ubiju Čubelića. On se nalazi u splitskoj bolnici pod jakom zaštitom policije. 

Stric Alena Radića Jerko Radić, Nenad Petrak i Ante Varnica završili su na tjeralici. "Trojici bjegunaca također je određen istražni zatvor iako su u bijegu, a to znači da im se od izricanja istražnog zatvora računa vrijeme provedeno u njemu  nakon što budu pronađeni", rekao je Hini glasnogovornik splitskog Županijskog suda Dinko Mešin.

Radića sumnjiče da je pomagao u izvršenju kaznenog djela, ne i da je pucao

Radić se prije dva dana predao policiji. Osumnjičen je da je pomagao u izvršenju kaznenog djela, ali ne i da je pucao, piše Dalmatinski portal.

Radić je prijavljen i za zlouporabu droga jer je u pretresu njegova doma pronađeno 75 grama marihuane i manje količine hašiša i kokaina.

Dalmatinski portal neslužbeno doznaje da je Radić iznio obranu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.