Najbogatija obitelj na svijetu postala je bogatija za 11,6 milijardi dolara

Screenshot: YouTube

OBITELJ Walton, osnivači najveće svjetske tvrtke prema prihodima, u četvrtak je postala bogatija za 11,6 milijardi dolara, javlja CNBC.

Najbogatija obitelj na svijetu postala je još bogatija nakon što je Walmart u četvrtak objavio najbolju prodaju u posljednjih deset godina. Ukupno bogatstvo obitelji Walton poraslo je za 11,6 milijardi dolara i sada iznosi 163,2 milijarde.

Obitelj Walton nalazi se na prvom mjestu Bloombergove ljestvice najbogatijih sa 64 milijarde dolara više od druge obitelji na popisu. Waltoni su u svibnju u bogatstvu pretekli Jeffa Bezosa, Billa Gatesa i Warrena Buffeta. Tjedan dana kasnije, Walmart je šestu godinu zaredom dospio na prvo mjesto ljestvice Fortune 500. S prihodima od 500,3 milijarde dolara, Walmart se nalazi na vrhu godišnjeg popisa najvećih američkih tvrtki.

Foto: Bloomberg

Walmart je na popis Fortune 500 dospio najmanje 24 puta od prve objave časopisa 1955. godine, a više od pola od 24 puta bio je na prvom mjestu.

Osnivač Walmarta Sam Walton prvu je trgovinu otvorio u Arkansasu 1962. godine. U nekoliko desetljeća posao se toliko proširio da sada ima više od 12.000 trgovina. Sam i Helen Walton imali su četvero djece (Rob, John, Jim i Alice).

Sam Walton umro je 1992., John Walton umro je 2005., a Helen je umrla 2007. godine. Preostalo troje djece vlasnici su oko 50 posto dionica Walmarta i sa svojim obiteljima još uvijek vode poslovanje tvrtke.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.