Nadrealno: Bandić poziva na "košnju umjetne trave" kod Džamije

Foto: Pixsell/Borna Filic/Goran Stanzl/Facebook

NA DAN kada će mu biti izrečena presuda za aferu Štandovi, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je gradskim zastupnicima poslao krajnje bizaran poziv.

"Poštovani,

g. Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba Vas poziva na:

Službeno otvorenje Trga žrtava fašizma prvom košnjom umjetne trave - Gradonačelnik uz asistenciju voditelja Podružnice Zrinjevac, petak, 19.10. 2018.u 17:00, Trg žrtava fašizma (SZ prilaz Trgu žrtava fašizma, nasuprot Ul. Račkoga). Molimo da se pridružite Gradonačelniku 10 min. prije početka događanja i potvrdite svoj dolazak putem aplikacije", stoji u pozivu koji je na svom Facebook profilu objavio Renato Petek, zastupnik u Gradskoj skupštini Zagreba. Isti poziv je na svom Fejsu objavio i gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak.

Bandić se ruga građanima na dan kad mu se izriče presuda

Podsjetimo, danas u 14 sati će zagrebačkom gradonačelniku biti izrečena presuda za aferu Štandovi.

Bandićev poziv zastupnicima posebno je bizaran s obzirom na činjenicu da na preuređeni Trg žrtava fašizma nije postavljena umjetna, nego prava trava. Moguće je da se radi o Bandićevom pokušaju humora jer se nedavno gradom pronijela priča da će prilikom preuređenja okolice Meštrovićeva paviljona pravu travu zamijeniti ona umjetna. No, to je vrlo brzo demantirano.

"Ovaj poziv smatram ozbiljnim, došao je putem službenog protokola, no zvuči kao ruganje svima nama koji smo prosvjedovali protiv "uređenja" trga bez propisne dokumentacije. Očito će se slaviti oslobađajuća presuda", rekao je Petek u razgovoru za Index.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.