Nacional: Turudić je Linića i Šegona trebao ispitati o Cammeu. Direktno su pogodovali

Foto: Pixsell, Nacional

Tjednik Nacional problematizirao je još jedan aspekt očito dogovorenog i planiranog sastanka novog glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića sa Slavkom Linićem i Brankom Šegonom, nekoć istaknutim dužnosnicima u vladi tadašnjeg premijera Zorana Milanovića, koji se održao prije tjedan dana. 

Svjedok kaže da ima neposredna saznajnja na temelju kojih smatra da je Turudić zapravo trebao propitivati Linića i Šegona zbog ozbiljne sumnje da su zloupotrijebili položaj i trgovali utjecajem. Isti izvor iznio je za tjednik niz detalja u prilog svojim tvrdnjama, navodeći i da je o svemu tome pod imenom i prezimenom jedna osoba u svojstvu svjedoka već službeno progovorila na sudu.

Izvor navodi kako je Linić preko svog tadašnjeg pomoćnika Šegona omogućio Taxi Cammeu, to jest vlasnicima te tvrtke Kosti Minevskom i Vladimiru Minevskom povlašteni proces predstečajne nagodbe u kojem im je država oprostila oko 6 milijuna kuna duga – u današnjoj valuti oko 800 tisuća eura i na taj način im direktno pogodovao.

"Slavko Linić bio je naš prijatelj prije nego što smo došli u Zagreb, kad još nije bio ministar financija. Kad je Taxi Cammeo upao u probleme Minovski je poslao svog tadašnjeg prokirista Dražena Medića da ode kod Linića tražiti pomoć. Mi tada nismo čuli za predstečajnu nagodbu, a Linić nam je to ponudio i objasnio što sve trebamo napraviti i rekao je da će nam pomoći", rekao je insajder, pod uvjetom da mu se zasad ne otkriva identitet  Dodao je da su se sa Šegonom rješavale tehnikalije.

"To vam je bilo kao na placu, pogađali su se koliko će im dati oprost poreza, 50,60 ili 70 posto. Šegon je, znači, bio direktno upetljan, a Medić je zauzvrat njega i njegovu ženu, koja je bila članica Uprave Fine, vodio na večere, čak je i negove sinove vodio na Kaptol...", ispričao je. 

Tvrdi i da je Linić često dolazio u Taxi Cammeo. 

"Linić je, dok je bio ministar, dolazio kod nas u firmu sto puta. I svi su ga radnici i vozači vidjeli kad je dolazio. Tamo je bio blizu restoran Mostovi u Radničkoj pa se poslije išlo na ručak ili večeru", rekao je za Nacional.

Turudić: Digla se prevelika bura

Turudić je sastanak sa Slavkom Linićem, Brankom Šegonom i Tihomirom Kraljem komentirao u večerašnjoj emisiji 1 na 1 na HTV-u. 

Uvjeren je kako se digla nepotrebna bura. "Zamislite da sam primio gospodina Linića i da to nije objavljeno, tada bi se govorilo da smo se konspirativno našli i da kujemo neke zavjere", rekao je. 

Poručio je kako će ljudi uvijek tumačiti situaciju kako njima odgovara. "Puno je problema u DORH-u, no neću reći da DORH nije i dobro radio. Jedan od strukturnih problema je da bivši državni odvjetnici nakon prestanka mandata ostaju raditi u DORH-u, što je problem sam po sebi", naveo je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.