Načelnik o ranjavanju policajca: Metak se zaglavio, napadač je imao još šest metaka

Screenshot: RTL Danas

NAČELNIK Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Beće je za RTL Danas opisao današnji incident u kojem je ranjen policajac u mjestu Šag, nedaleko od Valpova. Policajac u trenutku pucnjave nije bio u službi, a hitac ga je pogodio u gornji dio ruke. Policija je naknadno izvijestila kako je zbog navedenog događaja uhićen 64-godišnji muškarac. 

Beće je potvrdio kako je napadač pokušao pobjeći s mjesta događaja, ali je spriječen i zadržan do dolaska policije. Ranjeni policajac je operiran i trenutno se oporavlja u KBC-u Osijek. S obzirom na to da metak nije pogodio kost, postoji mogućnost da će ozljede biti okarakterizirane kao lakše. 

"Sve je dobro završilo"

"Očevid je završio. 64-godišnji mještanin došao je do prostorija DVD-a, pokucao je na vrata, ušao unutra i u prostoriji su se nalazile tri osobe, pitao ih je li sve uredu, na što su mu odgovorili da je sve u redu, osoba je izišla van, zatvorila vrata", ispričao je policijski načelnik.

"Nakon nekoliko sekundi ponovno otvara vrata ulazi unutra i iz pištolja puca prema policijskom službeniku koji je bio van službe u civilu, nakon toga okreće pištolj prema drugim osobama, pokušava opaliti, ali čahura se zaglavila u cijevi. On i dalje pokušava, a kada je shvatio da ne može više pištolj opaliti, pokušao je pobjeći. Ranjeni policajac i kolega su ga zaustavili i svladali do dolaska policijske ophodnje", nastavio je. 

Tvrdi kako je u konačnici sve dobro završilo jer je policija u spremniku pištolja našla još šest metaka. "Da je uspio u naumu, pitanje što bi bilo na kraju", uvjeren je Beće. Za ranjenog kolegu je rekao kako je trenutno u bolnici i da se osjeća dobro nakon operativnog zahvata. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.