Na otoku kod Šibenika dobili račune za vodu od 18.000 kuna: "Padamo u nesvijest"

STANOVNIKE otoka Kaprije neugodno su iznenadili visoki računi za vodu. Kaprije su otok smješten na središnjem dijelu šibenskog otočja, a voda je zbog transporta skuplja nego u Šibeniku. 

Mještanima su stigli računi za vodu koji su tri puta veći nego inače. Neki od njih moraju platiti gotovo 18.000 kuna, zbog čega su se žalili i resornom ministarstvu, javlja RTL.

"Padamo u nesvijest"

"Diskriminacija totalna, dobili smo račune da padamo u nesvijest. Nitko nas prije toga nije obavijestio'', upozorava Alma Tucelj, a Anđelka Vuković dodaje: "Jadno, baš jadno! Kad sam to dobila, mislim se - bože, pa 3.100.''

"Nema logike, ja ću radije nositi u kanistrama iz gusterne i opet ću se prati kao u pretpotopno doba'', kaže Jadranka Vesel, a Jolanda Bareša, koja 22 godine živi na Kapriju i bavi se ugostiteljstvom, ne može doći k sebi. Lani joj je račun za vodu u kolovozu iznosio 1.800, a ove godine gotovo 18.00 kuna: "Ja to ne mogu platiti, niti imam volju platiti jer ovo se mora riješiti jer voda mora biti dostupna svima po istoj cijeni."

Najavljuju i prosvjede

Iz Vodovoda Šibenik poručuju da je na snazi novi Zakon o otocima i da su ga dužni primijeniti pa tako Frane Malenica, direktor Vodovoda i odvodnje Šibenik, poručuje: "Oni koji ne budu platili mi ćemo podnijeti ovršne postupke protiv njih i mislim da ćemo to naplatiti. Krajnja mjera je isključenje iz sustava vodoopskrbe."

O cijeloj situaciji mještani su izvijestili nadležne službe i resorno ministarstvo, a najavljuju i prosvjede i poručuju da ovo neće proći.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.