Na Aureliji je šibenski vijećnik, kaže da se kapetan putnicima nije ni obratio

Foto: Facebook/ Branko Kronja

PUTNIČKI brod Aurelia, talijanske brodarske kompanije SNAV, još uvijek je na putu prema Splitu.

Na njemu se nalazi Branko Kronja, šibenski vijećnik s Nezavisne liste Stipe Petrina.

"Prošli smo Rogoznicu i sada smo ušli među otoke Drvenik Mali i Drvenik Veli. Krećemo se oko 4 milje na sat, more je mirno i plovimo dobro. S obzirom na manevre koje još moraju izvesti u splitskoj luci kada će morati intervenirati dva remorkera, procjena je da ćemo obalu dotaknuti oko 14 sati", ispričao je ranije jutros Kronja za Šibenik.in.

Kronja kaže da se kapetan nije obraćao putnicima, nego da su do svih informacija došli sami preko mobitela.

"Povremeno nismo imali signala, ali snašli smo se i doznali sami sve informacije. Najbitnije je da su svi putnici ok i da nema nikakve panike. Od trenutka kada je jučer popodne do nas došao remorker i uzeo cimu, svi smo odahnuli. Prema večeri se more smirilo tako da su noćas svi najnormalnije išli spavati, a čim smo se probudili prvo smo pokušali odrediti gdje se nalazimo", kaže Kronja.

Napominje da je sreća u nesreći to što se brod pokvario na povratku, a ne na putu prema Italiji.

"Kad smo išli prema Italiji brod je bio pun i da se tada dogodio kvar, situacija bi bilo puno gora jer bi vjerojatno nastala panika među tolikim brojem putnika. Sve u svemu, situacija je pod kontrolom, atmosfera na brodu je opuštena i nadam se da ćemo do popodneva biti doma u Šibeniku", zaključuje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.