Čovjek koji je ranio policajca kod Valpova osumnjičen za pokušaj teškog ubojstva

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 64-godišnjaka osumnjičenog za počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju i dva kaznena djela ubojstva u pokušaju. Riječ je o muškarcu koji je prije tri dana u Šagu kraj Valpova pucao u policajca.

"Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 64-godišnjak 3. ožujka 2023., oko 11:20, u prostorijama vatrogasnog doma u Šagu, pucao u nakani da usmrti oštećenika jer je kao policijski službenik prethodno u više navrata postupao prema njemu zbog remećenja javnog reda i mira.

Isto tako, u nakani da usmrti drugo dvoje oštećenika koji su bili u društvu prvog oštećenika, otvorio je vrata prostorije u kojoj su oštećenici bili te ispalio iz pištolja nepoznate marke metak u prvog oštećenika i nanio mu strijelnu ranu lijeve nadlaktice", priopćio je DORH.

Određen mu istražni zatvor

"Osnovano se sumnja da je potom usmjerio pištolj prema drugih dvoje oštećenika povlačeći okidač pištolja u više navrata, no do ispaljenja metka nije došlo, a u dovršenju djela su ga spriječili oštećenici, odnosno uspjeli su ga tjelesno svladati", priopćeno je iz DORH-a.

Sudac istrage osječkog Županijskog suda je okrivljenom 64-godišnjaku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.