KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Mrak-Taritaš: Plenković je ljut na one koji se nisu cijepili. Treba biti ljut na sebe

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SABORSKA zastupnica Glasa Anka Mrak-Taritaš ocijenila je da vlada nije dobro odradila posao govoreći u raspravi o Izvješću o učincima provedbe mjera iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti tijekom epidemije covida-19 od 16. siječnja do 31. svibnja ove godine.

U prilog tome navela je kako je Hrvatska 15. u svijetu i osma u Europskoj uniji po smrtnosti od koronavirusa te da imamo jednu umrlu osobu na 480 oboljelih.

"Sve se odrađivalo stihijski, nekoordinirano, uz loše upravljanje, a fantomsko tijelo, Stožer civilne zaštite, ograničavalo je ljudska prava", ustvrdila je Mrak-Taritaš. Rekla je i da je zaobilažen sabor koji je, kao najviše zakonodavno tijelo, postao lijevo smetalo, a HDZ-ova vlada nije imala ideju ni plan cijepljenja.

Bocnula je Plenkovića

Platforma za cijepljenje se raspala, kampanja cijepljenja je loše vođena, premijer je ljut na one koji se nisu cijepili, a zapravo bi trebao najviše biti ljut na samoga sebe, smatra Mrak-Taritaš.

Željko Reiner (Klub HDZ-a) rekao je kako je Hrvatska u zelenom, što je jako bitno s obzirom na to da predstoji vrhunac turističke sezone, no da ima nekoliko lokalnih žarišta uslijed nepridržavanja epidemioloških mjera.

"Delta soj će vjerojatno postati dominantan i zato je cijepljenje, kao javnozdravstvena mjera, nužno u suzbijanju pandemije", dodao je Reiner i apelirao na građane koji se još nisu cijepili da to učine jer se pojavljuju novi, zarazniji sojevi i treba učiniti sve kako bismo sačuvali zdravlje i zdravstveni sustav i gospodarstvo od kolapsa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.