Most ima novu funkciju za Ivana Kovačića, počinje nemilosrdna borba s HDZ-om na svim razinama

Foto: IC/PIXSELL

DRUGI brak HDZ-a i Mosta pukao je jače i bolnije nego onaj nesretni prvi. Već danima traje otvoreni rat dojučerašnjih partnera, a riječi se više ne biraju.

Danas su u Splitu Petrov i Grmoja udarali po HDZ-u iz svih oružja.

"Svi se bave pitanjem odakle te informacije, odakle informacije da porezna nije bila u Agrokoru 10 godina! Umjesto da se bave pitanjem zašto je to tako. Što se tiče Hrvatske, najbolje bi bilo da nema novih izbora. Ali Plenković će biti kriv za nove izbore.", dodao je Petrov.

"Da političari u Hrvatskoj nisu bili korumpirani 25 godina, nama se Agrokor ne bi dogodio. Nama je zaista stalo do digniteta institucija. Plenković je srušio vladu", ponovio je Petrov.

HDZ nije štedio ni Grmoja.

‘‘Ako su neki spremni na sve moguće prljavštine da zaštite kriminal u Agrokoru, onda ću ja i svi Mostovci inzistirati da Petrov kao predsjednik Sabora iskoristi sve mogućnosti koje ima Poslovnikom. On je taj koji stavlja na dnevni red, a povjerenje Petrovu može biti za 30 dana. I bit će sve po pravilima i Poslovniku. Znači, koristit ćemo sve mogućnosti da se odupremo kriminalcima i onima koji ih štite‘‘, najavio je Grmoja.

To se nije svidjelo HDZ-ovom Gordanu Jandrokoviću koji je rekao kako je Most postao opasna stranka.

"Most se pretvorio u skupinu opasnih ljudi, to nije zabilježeno u političkom životu Hrvatske", rekao nam je Jandroković.

Most se, smatra Jandroković, sam proglasio borcem protiv kriminala.

"To su totalitarne teze, oni si daju legitimitet koji ne proizlazi iz volje građana već iz toga što su oni samozvani borci protiv kriminala", rekao je Jandroković.

Kovačić će se boriti na zovu funkciju

Da je počela bespoštedna borba za svaki glas, dokaz je i nova funkcija za koju će se boriti sada već bivši ministar uprave i potpredsjednik vlade Ivan Kovačić.

On će najvjerojatnije biti Mostov kandidat za dožupana Splitsko-dalmatinske županije.

Priču je za Index potvrdio i sam Kovačić.

"Idemo pomoći maksimalno Miru Bulju jer građani zaslužuju da se napravi promjena u županiji nakon 25 godina, dosta je bilo klijentelističke politike kakva se godinama provodi u županiji", rekao je Kovačić za Index.

U danima koji su pred nama, kaže, očekuje izglasavanje nepovjerenja Zdravku Mariću "jer je apsolutno politički odgovoran".
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.