Mops prvi zaraženi pas u SAD-u

Foto: EPA

MOPS iz Sjeverne Karoline prvi je pas koji je pozitivan na koronavirus u Sjedinjenim Državama, prenose američki mediji. 

Pas imena Winston bio je dio studije Sveučilišta Duke u kojoj je testirano cijelo kućanstvo, prenijela je lokalna televizija WRAL. 

„Virus koji uzrokuje covid-19 pronađen je kod psa", rekao je liječnik Chris Woods, voditelj istraživanja, istaknuvši kako vjeruje da je to prvi takav slučaj u SAD-u. 

Imao je blage simptome

Majka, otac i sin iz kućanstva također su pozitivni, a kći, drugi pas i mačka su negativni. Obiteljski gušter nije testiran. 

Mops Winston nekoliko je dana imao blage simptome, tvrdi njegova gazdarica Heather McLean. 

„Jedan dan nije htio jesti doručak, a ako znate mopsove, poznato vam je da obožavaju jesti pa se to činilo veoma neuobičajeno“, rekla je za WRAL. 

Winston se tako pridružio pomerancu u Hong Kongu koji je u veljači postao prvi pas na svijetu pozitivan na koronavirus. U međuvremenu se zarazilo nekoliko mačaka te osam tigrova i lavova u zoološkom vrtu u New Yorku. 

Istraživanja pokazuju da psi mogu biti zaraženi, ali bolest ih pogađa slabije od mačaka i tvorova

Istraživanja pokazuju da psi mogu biti zaraženi, no da ih bolest manje pogađa od mačaka i tvorova, objavila je Svjetska organizacija za zdravlje životinja.

Organizacija je na svojim internetskim stranicama objavila kako „ne postoje dokazi da kućni ljubimci igraju značajnu ulogu u širenju zaraze“.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.