Ministri Jandroković i Žbogar sljedećeg se tjedna sastaju u Sloveniji

MINISTARSTVO vanjskih poslova i europskih integracija potvrdilo je danas da će se sljedećega tjedna u Sloveniji sastati hrvatski ministar Gordan Jandroković i njegov slovenski kolega Samuel Žbogar.

Susret je danas na konferenciji za tisak u Ljubljani paralelno najavio i slovenski premijer Borut Pahor, a glasnogovornik hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova Mario Dragun za Index je potvrdio da su dvojica ministara susret dogovorila tijekom međunarodne donatorske konferencije o Afganistanu, koja je početkom ovoga tjedna održana u Kabulu.

Točan datum i vrijeme susreta još nisu precizirani, kabineti obaju ministara još dogovaraju termine, no Dragun naglašava da su odnosi između dvaju ministarstava nakon prošlogodišnjeg "otopljenja" međudržavnih odnosa naglo krenuli uzlaznom linijom, pa stoga i ne čudi brzina kojom se susret dogovara samo dva dana nakon inicijalnog dogovora u Kabulu.  

Jednako kao ni termin, još nisu poznate ni teme razgovora, no niti jedna strana nije željela komentirati neslužbene najave prema kojima bi sastanak Žbogara i Jandrokovića trebala biti svojevrsna priprema skorog susreta premijerke Jadranke Kosor i Boruta Pahora, koji je najavljen za 31. srpnja u Bohinju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.