Milina o uhićenom načelniku koji je pomagao moćniku: Takvima nije mjesto u policiji

Screenshot: HRT

GLAVNI ravnatelj policije Nikola Milina komentirao je slučaj šefa sisačke policije Marijana Detelića koji je uhićen pod sumnjom za trgovanje utjecajem. Neslužbeno se doznaje da je pogodovao lokalnom poduzetniku Ervinu Mehinoviću. Nakon ispitivanja u USKOK-u na Županijskom sudu u Zagrebu Deteliću je određen istražni zatvor. 

>> Ovo je sisački moćnik kojemu je uhićeni šef policije pomagao. Objavljene i poruke

"Takvima nije mjesto u policiji. Bravo za policajca koji je ovo prijavio"

"Policijski sustav je poduzeo sve što treba poduzeti. Ovo je jedno krajnje nedopustivo ponašanje, posebno za policijskog rukovoditelja koji bi trebao biti uzor policijskim službenicima i zajedno s njima raditi na prioritetima policijskog posla na svojem području", istaknuo je Milina u izjavi za HRT.

Šef policije pohvalio je policajca koji je odbio ono što je od njega Detelić tražio, a to je vratiti mobitel lokalnom moćniku i obrisati poruke u kojima se Detelić spominje.

"Moram pohvaliti policijskog službenika koji nije podlegao zahtjevu da se nezakonito ponaša. Policijski sustav je ovdje reagirao onako kako treba i jednostavno takvima nije mjesto u policiji", dodao je.

Milina je rekao kako na godišnjoj razini imaju oko 500 disciplinskih postupaka.

"Oko 20 policijskih službenika dobije prestanak državne službe, 80-ak se kazneno prijavi na godišnjoj razini i to baca sjenu na kvalitetan rad, na sve one policijske službenike koji danonoćno, pa i dok mi razgovaramo, rade zahtjevan posao, požrtvovno i profesionalno i zakonito. No svi ti policijski službenici i ja osobno smo zadovoljni kada takve policijske službenike odstranimo iz svojih redova", naglasio je Milina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.