Meloni: Moći ću surađivati s Von der Leyen iako ju moja stranka nije podržala

Foto: EPA

Talijanska premijerka Giorgia Meloni je rekla da će moći surađivati s Ursulom von der Leyen unatoč tome što je njezina stranka Braća Italije glasala protiv drugog mandata Njemice na čelu Europske komisije.

Članovi Europskog parlamenta su u četvrtak poduprli još jedan petogodišnji mandat Von der Leyen na čelu najmoćnijeg izvršnog tijela Europske unije.

Meloni podržava komentare Von der Leyen o potrebi da se obuzda migracija

"Dosad smo surađivali i nastavit ćemo to činiti ubuduće", rekla je Meloni o svom odnosu s von der Leyen. "Mi smo ljudi koji imaju odgovornosti i razumijemo njihovu važnost", kazala je Meloni u intervjuu za talijanski dnevni list Corriere della Sera objavljenom danas.

Meloni, koja od 2022. vodi desničarsku talijansku vladu, rekla je da podržava komentare Von der Leyen u njenom obraćanju Europskom parlamentu o potrebi da se obuzda imigracija, no talijanska premijerka je dodala da Europi generalno treba manje regulacije te da treba pronaći načine kako da se ojača njena gospodarska konkurentnost.

"Svi priznaju težinu i ulogu Italije"

Također je naglasila važnost Italije kao treće najveće ekonomije u Uniji i jedne od njezinih osnivačica, dodavši da njena zemlja ima najstabilniju vladu od svih većih zemalja članica.

"Svi priznaju težinu i ulogu Italije", izjavila je. Meloni je također rekla da će moći surađivati s budućim američkim predsjednikom koji će biti izabran u studenom, tko god on bio.

"Za mene je važna snaga saveza sa Sjedinjenim Američkim Državama", rekla je. "Smatrati da će se savez između dviju zemalja članica skupine G7 promijeniti nakon promjene vlasti je glupo i djetinjasto", dodala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.