Među investicijskim fondovima treći dan zaredom dobitnici u većini

Ilustracija: Epa

MEĐU investicijskim fondovima, prema podacima HRPORTFOLIO-a, i jučer su, 25. studenog, 3. radni dan zaredom, dobitnici bili u većini.

Naime, čak je 70 investicijskih fondova ili 84,34 posto bilježilo dobitke, dok ih je tek 13 ili 15,66 posto bilježilo gubitke.

Među dioničkim investicijskim fondovima i ovaj su put, 3. dan zaredom, dobitnici bili u većini. Naime, 18 je fondova bilježio rast, a 6 pad vrijednosti. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,02 posto OTP Meridian 20 fonda do 1,23 posto Generali BRIC fonda. S druge su se pak strane gubici kretali u rasponu od 0,03 posto Generali Victoria fonda do 0,44 posto OTP indeksnog fonda.

Mješoviti većinom u dobitku

I kod mješovitih investicijskih fondova i ovaj su put, 3. dan zaredom, dobitnici bili u većini. Naime, 14 je fondova dobilo, a 3 izgubilo na vrijednosti. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,04 posto OTP uravnoteženog fonda do 0,5 posto PBZ Global fonda. S druge su se pak strane gubici kretali u rasponu od minimalnih 0,00 posto PBZ Flexible 30 fonda do 0,07 posto PBZ International Multi Asset fonda.

I među obvezničkim investicijskim fondovima ovaj je put, za razliku od dana ranije, dobitnika znatno više. Naime, čak je 12 fondova dobilo, a tek su 2 izgubila na vrijednosti. Tako su se dobici kretali u rasponu od minimalnih 0,00 posto Raiffeisen Classic i ZB bond fondova do 0,05 posto Platinum Corporate Bond - klasa B fonda. S druge su pak strane gubitke zabilježili tek PBZ Bond fond (-0,00 posto) i HPB Obveznički fond (-0,01 posto).

Među kratkoročnim obvezničkim fondovima dobici i gubici uglavnom minimalni

Među kratkoročnim obvezničkim investicijskim fondovima i ovaj put su uglavnom dobitnici. Naime, čak je 20 fondova dobilo na vrijednosti, dok je jedini gubitnik, i to s minimalnim gubitkom, bio Raiffeisen Flexi Euro kratkoročni obveznički fond. Pritom su i dobici i gubici bili uglavnom minimalni. Tako su pak značajniji rast vrijednosti zabilježili PBZ START, Erste Conservative, PBZ Euro Short Term Bond i PBZ D-START fondovi (po 0,01 posto).

Među posebnim fondovima i ovaj put, 3. dan zaredom, tek dobitnici. Naime, svih je 6 fondova zabilježilo rast vrijednosti. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,19 posto Raiffeisen Harmonic fonda do 0,67 posto ZB Future 2055 fonda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.