Mediji izbjegavaju objavljivanje identiteta napadača u Londonu, 18 ranjenih još u kritičnom stanju

Foto: FAH

OSAMNAEST ozlijeđenih još je kritično, a drugih 18 liječi se u bolnicama nakon napada kod London Bridgea, rekli su medicinski izvori, dok mediji poštuju policijski zahtjev i izbjegavaju objaviti identitet napadača, ali neki od njih ipak donose opise.

Sedam je osoba ubijeno, a 48 je zbrinuto u  bolnicama nakon napada u subotu kasno navečer kada su se trojica muškaraca zaletjela kombijem među pješake, a zatim u obližnjem Borough Marketu nasumice noževima napadali prolaznike i posjetitelje restorana, pa su nekima prerezali grlo, a neke izboli na smrt.

"Ukupno 36 pacijenata liječi se u pet bolnica u Londonu, od kojih je 18 u kritičnom stanju", objavila je Nacionalna zdravstvena služba.

Londonska policija zna identitet trojice napadača, a njihova će imena objaviti čim to operativno bude moguće.

Zahvala medijima

Nakon napada u Manchesteru 22. svibnja britansku policiju i političare razljutili su američki mediji koji su objavili identitet bombaša samoubojice te njegove fotografije s poprišta atentata.

Ovaj put u javnost nisu iscurili podaci o napadaču zbog čega je londonski policijski zapovjednik odjela za protuterorizam Mark Rowley javno zahvalio medijima za "trajnu potporu, suzdržanost i razumijevanje" jer bi otkriće moglo ugroziti istragu.

Neke su novine ipak donijele opširne opise nekih osumnjičenika, ali bez njihovih imena.

Najtiražniji tabloid Sun napisao je da je jedan od napadača 27-godišnji obiteljski čovjek s nadimkom "Abz" radio za lanac brze hrane KFC na jednoj od postaja londonskog metroa.

Mediji su objavili i da je jedan od džihadista bio prijavljen protuerorističkoj policiji u najmanje dva navrata te da je oženjen i otac dvoje djece.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.