Medakova nasljednica o prvim potezima: Tražimo adekvatnu nadoknadu zbog zatvaranja

Foto: Tino Jurić/Pixsell

JELENA TABAK, nova čelnica Nacionalne udruge ugostitelja, gostovala je u Novom danu N1 Televizije i komentirala iduće poteze te udruge, na čelo koje je došla nakon ostavke Marina Medaka.

“Neće biti lako, ali ugostiteljstvo nije lak posao, dat ćemo sve od sebe da borba za prava ugostitelja bude nastavljena”, rekla je Tabak. 

"Putem Nacionalne udruge ugostitelja došli su planovi Stožera. Došli smo do informacija o tome kad se što otvara. Smatramo da epidemiju treba iskorijeniti, da se treba slušati struka, uz adekvatnu nadoknadu financijskih mjera poduzetnika koji nemaju pravo na rad. Stava smo da otvaranje treba ići postupno. Želimo ući čisto u sezonu. Ima i sada nekih objekata kojima je trebala biti špica sezone. Držimo da je neprihvatljivo da se kafići otvaraju nakon hotela i restorana. Mi jesmo partner Stožeru, u Stožeru ne sjede ugostitelji, mi se ne petljamo u epidemiologiju.

Odredite što se može raditi da se ne ugrozi zdravlje, a ne tko može raditi. Problem je što mnogi ne mogu raditi, a drugi rade njihov posao.

Npr. meni kava nije bila core biznis, a sada je prodajem jer imam kava aparat, dok kafići ne mogu.

Javila se psihoza među ljudima koji ne mogu raditi svoj posao, a s druge strane taj posao mogu raditi ljudi koji nisu niti učeni ni obučeni za to. Od početka, kad se dogodio covid, ta strategija borbe ide u horizontalnom smjeru, pa dajte sad i horizontalne uvjete, odredite što može raditi i na koji način, da se ne ugrozi zdravlje ljudi, a ne tko može raditi. Tu je najveći problem”, rekla je Jelena Tabak, nova šefica Udruge ugostitelja za N1 Televiziju.

"Borba za ravnopravnost svih ugostitelja, borba za epidemiološke mjere - to će biti moji prvi potezi", dodala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.