Lukica Bucat: Nemam 12, nego sedam tisuća kuna, a BMW je od sina koji radi u Afganistanu

LUKICA BUCAT, sindikalist Dalmacijavina, prozvan je u medijima kako prima visoku plaću od 12 tisuća kuna, vozika se uokolo sa BMW-om te obnaša dužnost zamjenika predsjednika Uprave Ivana Matkovića, i to kao referent zaštite na radu. 

U Dalmacijavinu 10 direktora i 19 zamjenika

"Plaće su u Hrvatskoj tajna, no nije tajna da je moja plaća sedam, a ne 12 tisuća kuna. BMW mi je od sina, a on radi u Afganistanu. Tim automobilom obavljam sve potrebno za sindikat, i to bez ikakve naknade. Ne primam posebnu naknadu ni što zamjenjujem direktora Matkovića. Za to su me zadužili ljudi iz državnih agencija. Vidjeli su da mogu odraditi pa su me zadužili za tehničke dijelove posla. Direktor sprema doktorat, kada ga nema, ja ga mijenjam", kaže Bucat.

Tvrdi da nije ništa neuobičajeno što u Dalmacijavinu imaju 10 direktora i 19 njihovih zamjenika. "Istina, možda bi broj mogao biti i nešto manji, no treba znati da smo dislocirani na četiri pogona, i da imamo proizvodnju bezalkoholnih i alkoholnih pića. Mislim da je normalno da firma poput Dalmacijavina ima i direktora knjigovodstva, financija i ostalih službi", pojašnjava Bucat.

Socijalni sporazum

Plaće, istina, premašuju prihode tvrtke, no to je zbog toga, uvjerava sindikalac, što je država zabranila proizvodnju žestokih pića i vina za izvoz. U pitanju je poglavlje broj 8. Izlazak na europsko tržište zabranjen je tvrtkama koje imaju dugove.

Bucat kaže da nema ništa protiv dolaska Salamona Berkowitza i njegovog Traubi Internationala. Osvrnuo se i na njegove prozivke da su ga htjeli ugostiti kod nekog trgovca automobilima, a ne u pogonu.

"U pitanju je auto kuća Gašperov, tamo su i naši prostori, ne znam u čemu je bio problem. Gospodin Berkowitz već je dvaput bio tamo. Pogon je bio zatvoren kada je došao jer se trebala dobiti dozvola direktora, i to je sve. Nemamo ništa protiv dolaska gospodina Berkowitza, samo tražimo da bude potpisan socijalni sporazum, što do danas još nije napravljeno", kaže Bucat.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.