Lovac kod Krapine hladnokrvno upucao psa na ulici. Lovačko društvo ga brani

Ilustracija: EPA

TROGODIŠNJI retriver Balto bio je kućni ljubimac obitelji Puljek iz Trškog Vrha nedaleko od Krapine. Cijelo susjedstvo znalo ga je kao mirnog i druželjubivog psa, a na Staru godinu ga je hladnokrvno ubio lovac, javlja Ni Zagorje malo

Balto se često znao pridružiti ljudima koji su šetali svoje pse pa se tako pridružio susjedi i njenom psu. Šetali su ulicom, a odjednom je iz automobila iskočio 68-godišnji muškarac koji je u Balta uperio Magnum i upucao ga. 

Ubojica je imao alkohola u krvi

Muškarac koji ga je upucao je lovac i u krvi je imao 0,78 promila. 

Odvukao je nesretnog psa u i bacio ga u grmlje. 

Cijela situacija odvila se pred očima žene koja je sa svojim psom šetala ulicom.

"Da nije bilo nje, nikad ne bi znali tko ga je upucao. Nazvala me odmah, pozvali smo policiju, a ja sam Balta odveo veterinaru. Nije ga pogodio točno u srce i nadali smo se da će se izvući", rekao je Baltov vlasnik. 

Međutim, Balto se za život borio tri dana i na kraju se nije uspio izvući. 

Policija mu oduzela oružje

Predsjednik lovačkog društva je stric vlasnika nesretnog psa, ali on kaže da ga ne zanimaju zakoni o psima. 

"Nisam bio tamo, ali je on branio interese lovačkog društva. Pucao je u psa po zakonu, u lovištu, 150 metara od kuće. Pas je bio u lovištu i klao nam je srne. Ustrijelio ga je po zakonu", rekao je predsjednik lovačkog društva. 

Policija je odmah na Staru godinu, po dojavi, došla u pretres muškarcu koji je ustrijelio Balta. Oduzeli su mu oružje koje su našli i priveli ga na ispitivanje. Ispitana je i svjedokinja. Lovca su prijavili za kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja, piše Ni Zagorje malo

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.