Krvavi tulum u Podstrani: Psihijatar i psiholog pokušat će utvrditi je li žrtva mogla pružiti otpor

Screenshot: Google street view

PREMDA je suđenje već bilo dovedeno kraju te se očekivala objava presude, sudac Mlađan Prvan preotvorio je glavnu raspravu u slučaju krvavog tuluma u Podstrani te je na prijedlog splitskog tužilaštva odredio novo psihološko-psihijatrijsko vještačenje žrtve Roka Šimca, 23-godišnjaka optuženog za silovanje i pokušaj ubojstva kolegice sa fakulteta na krvavom tulumu u Podstrani koncem 2012. godine.

Naime, vještakinja Jasminka Šarić nije bila konzistentna u svom nalazu, kako neslužbeno doznajemo, različito je iskazala u pismenom nalazu i na raspravi pa je novo vještačenje povjereno splitskom psihijatru Ivanu Urliću. Novo vještačenje trebalo bi odgovoriti na pitanje je li žrtva mogla pružiti otpor optuženom.

Šimac je optužen da je djevojku obljubio bez pristanka te je teško ozlijedio nekakvom napravom. Žrtva tvrdi da se ničega ne sjeća, kritičnog razdoblja ne sjeća se ni optuženi, no tvrdi da je odnos bio uz pristanak te da nije rabio nikakvu napravu, već samo ruku.

Tulum u Podstrani pretvorio se umalo u tragediju. Djevojku su u teškom stanju doveli u bolnicu, spašena je nakon trosatne operacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.