Kruzer na kojem je dvoje umrlo zbog koronavirusa uskoro prima nove putnike

Foto: Epa

MADA se određen broj putnika na kruzeru Diamond Princess u Japanu još uvijek nalazi u karanteni, kompanija je već počela s pripremama za novo putovanje.

Tvrtka Carnival Corp. priopćila je da će kruzer nakon detaljnog čišćenja i sterilizacije 29. travnja otvoriti svoja vrata novim putnicima i nastaviti s plovidbom, piše CNN.

Podsjetimo, kruzer je bio u karanteni dva tjedna. Na brodu je bilo 2666 putnika i 1045 članova posade. Procjenjuje se da se tijekom boravka na kruzeru koronavirusom zarazilo najmanje 600 osoba, a dvoje je umrlo.

Temeljito čišćenje

Kada svi sadašnji putnici napuste brod, kompanija će provesti detaljno čišćenje. Nije neobično da se kruzer u kojem se pojavila epidemija nakon određenog razdoblja i sterilizacije vrati u službu.

Colleen McDaniel, glavna urednica portala Cruise Critic, kaže kako je "normalno da brod prođe temeljitu provjeru nakon pojave neke zarazne bolesti". "Takvo čišćenje obično ne traje dulje od jednog dana, tako da će ovo sigurno biti opsežnije nego inače. Pri krstarenjima, kompanije uvijek stavljaju sigurnost putnika na prvo mjesto, tako da možete biti sigurni da je tvrtka dobro promislila prije nego što je odredila datum kada se Diamond Princess vraća u službu", dodala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.