Korona ušla u dubrovački zatvor, zaraženi zatvorenik i službenici

Foto: Google Street View

U DUBROVAČKOM zatvoru zaraženo je dvoje zatvorenika i pet službenika, javlja Dubrovački dnevnik. Zbog ostvarenog kontakta određena je mjera samoizolacije za jednog zatvorenika i tri službenika. 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji potvrđena 142 nova slučaja zaraze koronavirusom, što je najviše od početka pandemije, a umrla je jedna osoba, izvijestio je županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je 35 osoba iz Dubrovnika, 40 osoba iz Metkovića, 15 iz Župe dubrovačke, 13 iz Ploča, osam iz Korčule, po četiri iz Blata i Vele Luke, devet iz Konavala, pet iz Kule Norinske, po jedna iz Dubrovačkog primorja, Opuzena, Slivnog, Smokvice, Pojezerja i Stona te tri koje nemaju prebivalište u županiji. Ukupno su zaražene 72 muške i 70 ženskih osoba, a 92 osobe imaju utvrđenu epidemiološku vezu.

U posljednja 24 sata obrađeno je 479 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 53.687 uzoraka. U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 66 osoba. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih pet na invazivnoj, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji. U samoizolaciji su 1292 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja mjere samoizolacije, od čega dva na granici. Od početka pandemije zabilježen je 571 slučaj kršenja mjera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.