Karamarko se osigurao: Sljedećih godinu dana može na odmor kojeg mi plaćamo

Foto: FaH

MANDATNO-IMUNITETNO povjerenstvo jučer je aktiviralo saborski mandat Tomislavu Karamarku koji je bio u mirovanju dok je obnašao dužnost potpredsjednika Vlade.

Ta je vijest jučer prošla pomalo ispod radara jer je u Saboru podnesen zahtjev za samoraspuštanjem kojeg je potpisalo 85 zastupnika.

Na ekspresnoj petominutnoj sjednici, MiP je na čelu s HDZ-ovom Margaretom Mađerić, Karamarku tako omogućio još godinu dana zastupničke plaće.

6+6

Aktivacijom mandata Karamarku je aktivirana povlastica 6+6  zahvaljujući kojoj će nakon isteka saborskog mandata još šest mjeseci primati punu plaću, a idućih šest mjeseci pola plaće.

Zakon o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru propisuje da saborski zastupnici nakon što im istekne mandat imaju pravo šest mjeseci primati punu zastupničku plaću, a narednih šest mjeseci naknadu u visini od 50 posto plaće.

Podsjetimo, iako je u Saboru jučer podnesen zahtjev za samoraspuštanjem, a čak je i Kolinda pozvala na nove izbore, Karamarko ne odustaje.

Nakon konzultatcija na Pantovčaku jučer je izjavio kako i dalje vjeruje u preslagivanje.

"Rekli smo da mi imamo našeg kandidata za mandatara i da ćemo pokušati preokrenuti ovu priču od 82 potpisa koji su iniciranje jednog postupka, ali u tom vremenu ćemo još uvijek pregovarati s ljudima s kojima smo već počeli. Nama su izbori najneprihvatljiviji zbog gubljenja vremena i troškova. Ako to bude neminovno prihvatit ćemo."

"Bitni glasovi, a ne potpisi"

Na pitanje hoće li na novim izborima HDZ voditi on, Karamarko nije dao jasan odgvoor.

"To ćete prepustiti meni, ja ću kao odgovoran čovjek znati što treba napraviti. Znam verificirati što sam dobro napravio, znat ću verificirati i ono što sam loše napravio", rekao je Karamarko.

Što se tiče raspuštanja Sabora, Karamarko kaže da su bitni glasovi, a ne sami potpisi.

Jedno je sigurno, što god zaista vjeruje, Karamarko si je osigurao godinu dana "plaćenog godišnjeg".

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.