Kapela Wegmacher, izgrađena na mjestu Hitlerove rezidencije, postaje svetište skinhedsa

KAPELA Wegmacher, izgrađena iz ruševina nekadašnje Hitlerove rezidencije Berghof u Bavarskim Alpama, postaje okupljalište neonacista. Na jednoj od drvenih greda posjetitelji su primijetili urezanu naopako okrenutu svastiku, simbol nacizma.

Njemački diktator Adolf Hitler je u Bavarskim Alpama imao rezidenciju u kojoj je tijekom Drugoga svjetskog rata proveo većinu vremena. Tijekom 1997. godine na mjestu nekadašnje rezidencije i njezinih ostataka je izrasla kapela Wegmacher. Danas ta povijesna znamenitost postaje "hodočasnička postaja" njemačkih skinheda koji u kapelici ostavljaju poruke koje hvale i uzdižu Hitlera te ondje pale svijeće u njegovo sjećanje, prenosi BBC riječi bavarske vlade.

Kapela je postala poznata nakon što je bavarska vlada priznala da se radi o svetištu izgrađenom na ostacima Hitlerove rezidencije. Mnogi dijelovi rezidencije izgrađeni su u koncentracionim logorima.

"Mnogi posjetitelji žale što je kapela ikad podignuta. Potpuno je jasno da njezina namjena nije ništa drugo osim izazivanje problema", piše Der Spiegel.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.