Kanađani hvale Oreškovića jer im je odobrio istraživanje nafte i plina u Hrvatskoj

Foto: Hina

VLADA Tihomira Oreškovića na jučer održanoj sjednici dala je suglasnost na ugovore o istraživanju i eksploataciji nafte i plina s kanadskom kompanijom Vermilion Energy.

Vermilion Energy ima sjedište u Calgaryju, a imaju 20 godina iskustva na području nafte i plina.
Ugovori obuhvaćaju istraživanje i proizvodnju nafte i plina na području četiri kontinentalne hrvatske županije, nakon što je tvrtki u lipnju 2015. godine dodijeljena dozvola za istraživanje.

Kanadski veleposlanik NJ.E. Daniel Maksymiuk kaže da ova odluka pokazuje da je Hrvatska posvećena jačanju europske energetske sigurnosti.

"Ova odluka pokazuje da Hrvatska pozdravlja strana ulaganja i da je posvećena jačanju europske energetske sigurnosti“, rekao je Maksymiuk.

"Kanada postaje još važniji partner"

"Poznato mi je da istraživanja na kopnu imaju široku podršku hrvatskih stranaka i odobrenje ovih Ugovora pokazuje odlučnost premijera Tihomira Oreškovića i njegovih ministara da postignu rezultate. Također bih želio zahvaliti Agenciji za ugljikovodike na njihovoj podršci tijekom ovog procesa."

Ugovorom između Hrvatske i tvrtke Vermilion Energy, Kanada postaje još važnijim partnerom u hrvatskom gospodarskom razvoju te jača odnos Hrvatske i Kanade kao partnera i saveznika, navode iz kanadskog veleposlanstva.

"Uvjeren sam da će ovaj uspjeh biti važan primjer drugim kanadskim ulagačima koji razmatraju Hrvatsku kao odredište za ulaganje“, izjavio Maksymiuk. "S obzirom da su održivi razvoj i zaštita okoliša ključni prioriteti za kanadsku Vladu, izuzetno mi je drago da će tvrtka, prepoznata po društveno odgovornom poslovanju i visokim standardima u očuvanju okoliša, sada poslovati i u Hrvatskoj."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.