"Kako biste reagirali da je Papa zatajio istinu o zlostavljanju vašeg djeteta?"

MOŽE li bogata Crkva naviještati evanđelje siromašnima? Kako biste reagirali da je Papa zatajio istinu o zlostavljanju vašeg djeteta? Pokušava li jedna crkvena diktatura vladati demokracijom?", samo su neka od pitanja koja su vrištala s transparenata članova udruge David i ostalih građana koji su se na poziv udruge, uoči posjeta pape Benedikta XVI. Hrvatskoj, okupili na Cvjetnom trgu na antipapinom prosvjedu.

Pedesetak protivnika Papinog posjeta Hrvatskoj prisjetili su se i događaja iz prošlosti na kojima se gradila Crkva, inkvizicije i spaljivanja ljudi na lomači. Poručuju da Crkva opstaje na dogmi, području koje nije dopušteno propitivati, a "danas objavu istine Crkva označava kao postupanja koja treba iskorijeniti".

Davidovci i ostali građani koji su se danas poslijepodne okupili na Cvjetnom trgu upozorili su i koliko je zla nanio Crkveni nauk o seksu bez zaštite, kako je isti pogodovao širenju spolnih i inih bolesti, a prosvjednici nisu zaboravili ni na "prvog hrvatskog agnostika", predsjednika Ivu Josipovića, prozvavši ga zbog obećanja da će se boriti za pravednost.

Kako se dade zaključiti iz izvješenih transparenata i poruka antipapinih prosvjednika, pedofilija, licemjerje, uživanje u ovozemaljskim dobrima i nebriga za siromašne, kao i miješanje Crkve u politiku neki su od najvećih grijeha "svećeničke kaste koja vedri i oblači državom".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.