Josipović: Predsjednik treba imati više ovlasti u otvaranju rasprava o stvarima koje "škripe"

PREDSJEDNIK Ivo Josipović je danas odbacio nagađanja u javnosti da želi da se prošire predsjedničke ovlasti, ali smatra da bi trebao imati veću mogućnost otvaranja rasprave o stvarima koje "škripe" i to, kako je rekao zbog boljeg funkcioniranja sustava na dobrobit građana.

Ponovno je ponovio kako na izborima neće stati niti na jednu stranu. "Ali mora biti jasno da predsjednik nije 'lobotomiran', predsjednik ima svoje vrijednosti i politiku koju zastupa", kazao je Josipović za HRT i dodao kako je on izbore dobio na zalaganju za pravednost i promjene u društvu te će i zagovarati te vrijednosti.

Za optužnicu doznao iz medija


Rekao je kako je za optužnice iz Beograda doznao iz medija. "Šteta je da ni ja ni premijerka za optužnice nismo znali onaj dan kad su stigle. To je vrhunsko pravno, ali i političko pitanje", kazao je Josipović i dodao da bi zakon o ništetnosti optužnica bivše države mogao nanijeti štetu odnosima u regiji.

"Treba stati na loptu i sačuvati dosadašnji mehanizam koji se pokazao uspješnim u slučajevima doktorice Vesne Bosanac i vukovarskog branitelja Tihomira Purde", rekao je Josipović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.