Između Tadića i Kosorice opet stalo Kosovo: Predsjednik Srbije ne dolazi u Dubrovnik

BORIS TADIĆ neće doći u Dubrovnik na peti Croatia Summit. Na krajnjem jugu Hrvatske Jadranka Kosor će 9. i 10. srpnja okupiti brojne europske lidere: u Dubrovnik dolaze Silvio Berlusconi, Francoise Fillon, Donald Tusk, Bojko Borisov, predstavnici gotovo svih zemalja regije, a nagađalo se čak i da u posjet stiže Vladimir Putin...

Ruski premijer u Dubrovniku se ipak neće pojaviti, ali ga se, kako piše Jutarnji list, idućih dana očekuje u Hrvatskoj s obzirom na to da on i Kosorica još moraju utanačiti neke detalje oko projekta Družba Adrija. No, puno veću pozornost privlačit će izostanak srpskog predsjednika Borisa Tadića, jedinog regionalnog lidera koji je odlučio odbiti poziv u Dubrovnik.

Učinio je to Tadić iz istog razloga zbog kojeg je bojkotirao konferenciju u Brdu kod Kranja, koju su zajedno organizirali Kosorica i Borut Pahor. U Dubrovniku će, naime, tijekom Croatia Summita boraviti premijer Kosova Hasim Thaci, a Tadić i dalje odbija s njim sjesti za isti stol. Ipak, ne očekuje se da će Thacijeva prisutnost u Dubrovniku ugroziti hrvatsko-srpske odnose koji se proteklih mjeseci drastično poboljšavaju, prije svega zahvaljujući Ivi Josipoviću.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.