Istarska policija u automobilu državljanina BiH pronašla marihuanu i oružje

ISTARSKA policija potvrdila je danas da je u mjestu Rogovići kraj Pazina u automobilu državljanina BiH pronašla drogu i oružje.

Pazinski su policajci tijekom redovite kontrole prometa u Rogovićima u utorak uvečer zaustavili kombi BiH registracijskih oznaka, kojim je upravljao 28-godišnji državljanin BiH, a s njim u vozilu bio je i 41-godišnji Riječanin.

Pretresom 28-godišnjeg državljanina BiH u džepovima njegove jakne pronašli su dva pištolja marke M70 i M75 sa streljivom, nakon čega su pretražili i vozilo. Tijekom pretrage, kako je izjavila glasnogovornica istarske policijske uprave Nataša Rogić, otkriven je još jedan pištolj marke CZ, a policijski pas je u karoseriji kombija, iza prednjeg desnog svjetla, otkrio vrećicu s kilogramom marihuane.

Obojica su uhićena te su s kaznenom prijavom zbog zlouporabe droge u srijedu uvečer privedena istražnom sucu Županijskog suda u Puli, a protiv 28-godišnjaka bit će podnesen i optužni prijedlog zbog prekršaja po zakonu o oružju. Policija je potvrdila da nastavlja istragu kako bi otkrila podrijetlo droge i kome je bila namijenjena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.