Hyperloop: Nizozemski studenti rade na revolucionarnom prijevozu budućnosti

Foto: Delft team, INDG

PRIJE tri godine Elon Musk došao je na ideju Hyperloopa - novog načina javnog prijevoza koji bi se odvijao u ultrabrzim kapsulama koji se kreću kroz vakuumske tunele.

U ovom sustavu putovalo bi se brzinama od preko 1000 kilometara na sat , pa bi primjerice, putovanje od Los Angelesa do San Francisca trajalo samo 30 minuta.

Kako bi se njegova ideja što brže realizirala, raspisao je natječaj za najbolje tehnološko rješenje, na koji su se javila 124 tima diljem svijeta, a među njima su i studenti s nizozemskog Delft University of Technology.

Nizozemski ministar gospodarstva Henk Kamp danas će predstaviti Hyperloop kapsulu koju su dizajnirali i napravili studenti iz Delft Hyperloop tima, koji krajem ljeta putuju u Kaliforniju, u sjedište Muskove kompanije SpaceX gdje će se održati finale natjecanja.




Delft Hyperloop tim razvio je prototip kapsule koja je dugačka 4,5 metara i visoka 1 metar, i nije dovoljno velika da bi se u njoj putovalo, ali će zadovoljiti uvjete za testiranje u SpaceX-u.

Nizozemski studentski tim kaže da očekuju da će njihova kapsula postići brzinu od 400 kilometara na sat.

Hyperloop, kada bude potpuno razvijen, zahvaljujući kretanju kroz tunele s niskim tlakom i "lebdenju" pomoću elektromagneta, kretat će se brzinom od 1200 kilometara na sat, što omogućuje putovanje od Amsterdama do Pariza za samo pola sata. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.