HRT najavljivao "pravu poslasticu" u Dujmovićevoj emisiji, postigli bijednu gledanost

Screenshot: HRT

"DONOSIMO pravu polemičku poslasticu, odvjetnički dvoboj Ante Nobila i Željka Olujića kod Tihomira Dujmovića u političkom talk-showu HRT-a 'Iza zavjese'", najavljivao je Zabavni program HRT-a, no čini se da su na kraju rezultati reklamiranja izostali.

Poslastica Zabavnog programa "obračun" branitelja ustaškog Artukovića i udbaškog Perkovića?

Naime, Dujmovićev politički talk show gledalo je svega 3,45 posto SHR-a (SHR ili Share označava udio u gledanosti pojedinog kanala od ciljane populacije koja u određenom trenutku gleda televiziju), dok je primjerice svega 15 minuta Nedjeljom u dva, Aleksandra Stankovića imalo je SHR od 13,2 posto. Naime, Stanković je u 15-toj minuti neočekivano ostao bez gosta Ivana Pernara.

Zanimljivo je kako je HRT najavljivao Dujmovićevu emisiju kao "poslasticu". Bili su uvjereni kako će najava u kojoj je odvjetnik Nobilo predstavljen kao  odvjetnik Josipa Perkovića na nedavno završenom suđenju u Münchenu za udbaške likvidacije i član HNS-a, a Olujić kao svojedobni branitelj Andrije Artukovića na suđenju u Zagrebu i diskretni član HDZ-a, no to se nije dogodilo.

Desnim esktremistima Dujmović je vrlo gledana emisija


Nije se posebno dizala prašina ni nakon same emisije. To je bilo jedino zanimljivo onima koji i inače prenose Dujmovićeve kolumne i to portal koji je promovirao ražalovanog bivšeg šefa HDZ Tomislava Karamarka, portal udruge "U ime obitelji" kojoj je Dujmovićeva emisija "vatrena" te niz manjih ekstremno desnih portala koji su prije tri dana imali i najavu te emisije.

"Sve u svemu dvoboj Nobilo-Olujić bi mogla biti prava polemička poslastica u vrlo gledanoj emisiji Tihomira Dujmovića", glasila je jedna od tih najava. No, nije da se nisu trudili kraj nezabavnog Dujmovića.

Odvjetnik Olujić tako  je glumca Radu Šerbedžiju koji se može pohvaliti međunarodnom karijerom nazvao "prenapuhanim glumcem", a priznao je i da je bio "navijač za gospodina Trumpa".  

Politički show u Zabavnom programu kojeg plaćamo više od osam tisuća kuna tjedna

Podsjetimo, za HRT je Dujmovićeva emisija politički talk show, no svrstana je u Zabavni program i na budžetu je tog dijela produkcije HRT-a. Politička emisija "Iza zavjese" nije dio vanjske produkcije, već je HRT napravio proizvod za kojeg je procijenio da ni jedan novinar zaposlen u toj medijskoj kući nije u stanju voditi emisiju koja bi se bavila prošlotjednim događajima.

Dujmović je tako odabran kao vanjski suradnik, a navodno je bila procjena kako će cijena angažmana koji se kreće od oko 8 tisuća kuna tjedno, lakše opravdati iz budžeta Zabavnog programa, a ne iz Informativnog dijela. Isto tako bilo je lakše Dujmovićev angažman pravdati kao dio Zabavnog programa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.