HRT: Bruno Kovačević ne dovodi Anitu Malenicu, niti pregovara o HNL-u



HRVATSKA radiotelevizija demantirala je informacije iz teksta koji je na Indexu objavljen pod naslovom "Bruno Kovačević dovodi Anitu Malenicu, HRT opet kupuje prava na HNL", a koje su prenesene iz tjednika Objektiv. Demantij HRT-a prenosimo u cijelosti:

"Poštovani,

u ime HRT-a upućujem Vam demanti i reakciju na  članak pod naslovom 'Bruno Kovačević dovodi Anitu Malenicu, HRT opet kupuje prava na HNL' objavljen na Vašem portalu u srijedu 7.12. 2011.

U članku, naime, stoji : 'Novi glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević dovest će na televiziju novinarku Anitu Malenicu koja je prije nekoliko mjeseci napustila Večernji list, a s Ivicom Blažičkom koji je prešao u agenciju Digitel dogovara povratak HNL-a na ekrane javne televizije, piše Objektiv.'

Ni jedna od ovih tvrdnji nije istinita. Bruno Kovačević ne dovodi Anitu Malenicu na HRT, čak ju nikada nije niti upoznao a pogotovo nije dogovarao njezin dolazak na HRT. Bruno Kovačević ni s kim, pa tako ni s g. Blažičkom, ne dogovara povratak HNL-a na ekrane javne televizije.

U tekstu također stoji: 'Kovačević je odmah nakon izbora za glavnog urednika najavio angažman desetak poznatih novinarskih lica,...'

Ova je rečenica prenesena polovično jer g. Kovačević je najavio dovođenje novih lica u razdoblju od četiri godine.

Potpuno je jasno da ste prenijeli članak objavljen u drugom mediju, no prenoseći ga objavili ste neistinite informacije koje niste ni pokušali provjeriti.

Kako Vam je poznato HRT-ov Odjel za odnose s javnošću možete kontaktirati u svakom trenutku i dobiti odgovore na sva pitanja u najkraćem mogućem roku.

HRT
Odjel za odnose s javnošću"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.