Hotel na Braču stavio natpis "privatna plaža". Ministarstvo: Nije privatna

JOŠ jedan slučaj privatne plaže osvanuo je u Sutivanu na Braču, gdje je jedan od tamošnjih hotela ograđen zidom, a s privatne strane parcele stavljen je natpis "private beach", piše Dnevnik

Ulazak kroz vrata koja su postavljena na tri mjesta objekta dopušten je samo gostima hotela, no na plažu se slobodno može doći okolnim putem, zbog čega iz hotela govore da ništa nije protivno zakonu.

"Naziv 'private beach', koji je izvješen na ulaznim vratima privatnog plažnog objekta, gostima pomaže u razumijevanju gdje se plažni objekt hotela nalazi. Predmetna plaža služi gostima kao prolaz od plažnog objekta do mora, a za čije korištenje ili prolaz plaćamo koncesijsko odobrenje", rekli su iz hotelske uprave. 

Gosti kažu da to nije fer prema lokalcima. 

"Privatna plaža je uvijek bolja. Privatna je za nas, ali nije fer za lokalce ako žele proći. Ostavili su jedan dio da bi i oni mogu proći. Nije baš ugodno. Ne osjećam se zbog toga bolje", rekao je posjetitelj iz Kalifornije.

Iz Ministarstva kažu da će opet izaći na teren

Lokalci kažu da se zna da privatna plaža ne može postojati. 

"Privatna plaža ne može postojati, to se dobro zna. Od najviše razine vode šest metara prema unutra ne može biti privatna plaža, ali se na nju ne može pristupiti kroz njegov posjed. Tu okolo bilo tko može doći", rekao je mještanin Sutivana.

Službe Ministarstva mora i Lučke kapetanije kažu da nisu utvrdile kršenja Zakona o pomorskom dobru, ali će, tvrde, opet izaći na teren idućih dana.

"Natpis 'private beach', iako postavljen na privatan ulaz, sporan je jer ta plaža nije privatna niti bi se smjela tako karakterizirati i time dovoditi u zabludu posjetitelje. Pri tome ističemo da se zalažemo za omogućavanje opće upotrebe pomorskog dobra, odnosno nesmetan prilaz plaži", stoji u odgovoru Ministarstva, prenosi Dnevnik

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.