HOS-ovac koji se zapalio pred Veleposlanstvom: Odbio sudjelovati u ratnom zločinu pa ga zaboravili?

Foto:

"RANIJE je pokušavao upasti i kod kardinala Puljića. Valjda je dolazio i ranije. Kažu da je o tim njegovim pokušajima sve znala i SIPA. Šteta da nitko nije reagirao ranije i da ga smjeste na neko liječenje", objavile su danas Nezavisne novine nepoznate detalje o 43-godišnjem Sakibu Baliću iz Konjica, bivšem pripadniku HOS-a koji se jučer zapalio ispred zgrade Veleposlanstva Hrvatske u Sarajevu.

Podsjetimo kako je Balić jučer, prema izjavama svjedoka, došao pred vrata Veleposlanstva te se polio benzinom i zapalio. O motivima, se za sada tek nagađa, a jedna od verzija kaže da su mu je hrvatsko veleposlanstvo uskratilo nekoliko molbi.

Tražio je da ga netko primi?

"On je navodno sudjelovao u Domovinskom ratu u Hrvatskoj. Tražio je da ga netko primi u Veleposlanstvu. Tražio je neka svoja prava i pomoć. Navodno, ovi iz Veleposlanstva su ga 'otkačili'. Tada je uzeo malu bocu, od pola litra, polio se, valjda benzinom, i zapalio se. Kolege su odmah pritrčale i ugasile vatru, ali ipak ne tako brzo da ostane neozlijeđen", kazao je jedan od policajaca za Nezavisne novine.

Zanimljivo je kako je Balić nedavno ispričao svoju priču za  "Nezavisne novine", a spomenuo se sudjelovanja u ratnim zločinima nad Srbima u Pazarićima, kod Hadžića.

Odbio strijeljati srpske civile?


"Prema njegovim riječima, on je u proteklom ratu bio u sastavu HOS-a, te je zajedno sa svojim suborcima odbio strijeljati srpske civile u selu Ferhatlije, kod Konjica", pišu Nezavisne novine dodajući da je Balić potvrdio  da je sudjelovao ubojstvu jednog srpskog civila.

Balić je tada kazao da je za vrijeme Domovinskog rata bio dobrovoljac HOS-a, a da se nakon završetka rata u Hrvatskoj u okviru HOS-a borio u BiH.

"Kazao je i da je nakon rata zaboravljen i od BiH i od Hrvatske, te da u Konjicu živi kao propali slučaj", pišu Nezavisne novine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.