Hilton stiže u Rijeku

Foto: Pixsell/Nel Pavletic

DANAS se u Rijeci potpisuje ugovor o preuzimanju hotela u hotelskom resortu Costabella (u izgradnji), a potpisuju ga predstavnici Hiltona. Resort će nositi naziv Hilton Costabella Beach&Spa, a imat će pet zvjezdica, javlja Riječanin.hr.

Resort Costabella, čija je izgradnja započela prije dvije godine, imat će 198 smještajnih jedinica u hotelu i vilama, a trebao bi biti otvoren u proljeće 2020. godine.

Resort s pet zvjezdica

Investitor hotelskog resorta Costabella je tvrtka JTH Costabella češkog investitora Jaroslava Trešnaka. Ministar turizma Gari Capelli istaknuo je kako upravo ovakve investicije najbolje pokazuju put kojim se treba razvijati hrvatski turizam, a uz njega je obilasku prisustvovao i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Također, obilasku resorta i potpisivanju ugovara nazočio je i veleposlanik Češke u Hrvatskoj Vladimír Zavázal.

Potpisivanju ugovora o predaji hotela u resortu Costabella na upravljanje hotelskom lancu Hilton prisustvovali su i gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, njegov zamjenik Marko Filipović  te predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat te drugi uzvanici.

Ugovor su potpisali generalni direktor tvrtke JTH Costabella Jaroslav Trešnjak i direktor razvoja grupacije Hilton za jugoistočnu Europu Alan Mantin.

Direktor tvrtke JTH Costabella Borjan Brnčić kazao je kako će budući hotelski resort imati pet zvjezdica, a posebno je istaknuo činjenicu da je visina investicije s početnih 40 milijuna eura narasla na čak 80 milijuna eura.

Preko 18 tisuća kvadrata

Kompleks se proteže na 18.000 kvadratnih metara, imat će 25.000 kvadrata zatvorenog prostora i preko 500 ležajeva, što u hotelu, što u vilama.

Od bazena vodit će lift i put ispod šetnice do 200 m duge plaže i koja će imati malo privezište za najam turističkih plovila te tri mola, između kojih će biti dvije šljunčane plaže od po 80 metara dužine.

Resort će u ponudi imati šest restorana, beach bar te restoran na krovu, koji će gostima omogućiti uživanje u prekrasnom pogledu na more.

Od potpisnika ugovora danas se moglo čuti kako će Hilton u resortu Costabella biti jedan od najmodernijih i najboljih Hiltonovih hotela u ovom djelu Europe, javlja Riječanin.hr.

Grad Rijeka će do kraja godine sanirati Opatijsku cestu kako bi se, između ostalog, omogućio normalan ulaz i izlaz ovom objektu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.