HDZ prijavljen zbog sukoba interesa: "Filipović koristi uspjehe hrvatskih sportaša"

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

GORDANA Pasanec iz građanske inicijative Zagreb te zove priopćila je u utorak da je prijavila HDZ zbog sukoba interesa jer se u spotu njihova kandidata za gradonačelnika Zagreba Davora Filipovića koriste povijesnim uspjesima hrvatskih sportaša.

"U ime inicijative Zagreb te zove poslala sam prijavu za sukob interesa vezano za HDZ-ov spot za njihovog kandidata Davora Filipovića, u kojem se koriste povijesnim uspjesima sportaša", kaže Pasanec u priopćenju.  

Sporan pehar

Pasanec navodi da bivši poznati vaterpolist Perica Bukić u spotu podupire Filipovića iz prostorija vaterpolskog kluba Mladost uz pehare i odličja tog kluba. "Kakve veze pehar vaterpolskog kluba Mladost ima s HDZ-om?" pita Pasanec.

"Privatizirati sportske uspjehe kluba u kojem su sudjelovale generacije sportaša je sramotno. Mnogi od njih se ne bi složili da dio velike sportske povijesti bude prikazan kao simbol podrške bilo kojoj stranci, a kamoli HDZ-u. Budući da se klub financira javnim sredstvima, radi se o čistom sukobu interesa", kaže Pasanec.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.