Hakerski napad na Europarlament, koji je danas proglasio Rusiju sponzorom terorizma

Screenshot: Twitter

Web stranica Europskog parlamenta danas je došla na udar hakera. Podsjetimo, Europski parlament danas je proglasio Rusiju državom sponzorom terorizma zbog ruskih napada na ukrajinske civile i energetsku infrastrukturu te zemlje, zbog čega milijunima Ukrajinaca prijeti smrzavanje ove zime.

"Web stranice Europskog parlamenta trenutno su nedostupne zbog visokih razina vanjskog mrežnog prometa. Radi se o prometu koji je posljedica DDOS (Distributed Denial of Service) napada", objavio je na Twitteru Jaime Duch, glasnogovornik Europarlamenta.

Stranica parlamenta opet postala dostupna iza 17 sati

Hakerski napad kratko je komentirala i Roberta Metsola, predsjednica Europarlamenta, kazavši da je odgovornost za napad preuzela prokremaljska skupina. "Moj odgovor: Slava Ukrajini", dodala je.

Stranica parlamenta opet je postala dostupna kratko iza 17 sati, oko dva sata nakon što je institucija izvijestila o rušenju.

Rušenje je izazvano napadom uskraćivanjem resursa (DDoS), koji funkcionira tako što se usmjeri veliki volumen internetskog prometa prema ciljanim serverima u relativno nesofisticiranom pokušaju takozvanih "haktivista" da sruše stranicu. Ovakvi napadi obično ne izazovu veliku štetu. Glasnogovornik parlamenta nije bio odmah dostupan za komentar po pitanju bilo kakve štete. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.