Grupa istražitelja tvrdi da su otkrili tko je ubojica Zodiac. Policija ih demantira

Screenshot: YouTube

GRUPA specijalista zvana Case Breakers, sačinjena od 40-ak volontera s istražiteljskom, policijskom i pravnom pozadinom, tvrdi da je pronašla tko se krije iza imena Zodiac, serijskog ubojice koji je šezdesetih godina sijao strah na području San Francisca.

Po njihovim tvrdnjama, notorni ubojica za kojim se traži više od pedeset godina zove se Gary Francis Poste te je umro 2018. godine. 

Nedešifrirane poruke

Premda je od njegovog posljednjeg zabilježenog ubojstva prošlo više od pedeset godina, Zodiac ostaje upamćen kao jedan od rijetkih serijskih ubojica koji nikada nisu uhvaćeni i dovedeni pred sud. Za ubojicu, koji je svojevremeno tvrdio da je ubio čak 37 ljudi, bilo je karakteristično slati šifrirana pisma raznim novinskim redakcijama, od kojih neke do dandanas nisu dešifrirane.

Službeno mu se, pak, pripisuje pet ubojstva, a njegova su zlodjela poslužila i kao inspiracija za istoimeni film snimljen 2007. godine. 

Osumnjičen za ubojstvo tinejdžerice

Grupa Case Breakers često na sebe preuzima neriješene i već zaboravljene slučajeve te dodatnom istragom i suvremenijim forenzičkim tehnikama pokušava doći do novih saznanja. U slučaju Zodiaca, grupa tvrdi kako je Poste u to vrijeme bio osumnjičen u ubojstvu tinejdžerice nekoliko stotina milja od područja djelovanja Zodiaca, a slučaj službeno nikad nije pripisan notornom ubojici.

Case Breakersi su svoju tvrdnju poduprli činjenicom da je Poste bio fizički sličan skici Zodiaca koju je šezdesetih godina izradila kalifornijska policija. Na njoj su vidljivi i ožiljci na čelu koje je, tvrdi grupa, posjedovao i sam Poste.

Uz to analizirali su na stotine njegovih privatnih fotografija te došli do izjava dvoje Posteovih poznanika koji također tvrde da je upravo on Zodiac.

FBI i policijska uprava u San Franciscu odbacili su ova saznanja te su u kratkom priopćenju kazali da je slučaj još otvoren. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.