Gradonačelnica Petrinje nakon nevremena: Situacija je loša, ali nije tako strašno

Foto: Edina Zuko/PIXSELL, Nikola Čutuk/Pixsell

JAKO nevrijeme pogodilo je prijepodne područje središnje Hrvatske, a najviše je stradala Banija. Magdalena Komes, gradonačelnica Petrinje obišla je petrinjsko područje i gostovala je u Dnevniku N1. Gost RTL-a Danas bio je Ivan Celjak, župan Sisačko-moslavački, koji je također komentirao kakva je situacija na području Banije nakon nevremena.

Komes: Prkosimo nedaćama

"Situacija je loša, ali nije tako strašno. Navikli smo na sve nedaće i prkosimo im", poručila je Komes.

Problem je i, dodaje, što ljudi još uvijek ulaze u objekte oštećene potresom i riskiraju.

Ozlijeđenih, kaže, nema, a štetu će sanirati u narednim danima. Bez struje su još dva mjesta na području Petrinje, a vratit će je kroz sat vremena.

"Nadamo se da ovakvih nepogoda i katastrofa više neće biti. Moramo prionuti obnovi. Mi smo tu hrabri ljudi, izdržat ćemo sve", rekla je za N1 gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes.

Celjak: Oštećene su kuće, gospodarski objekti...

"Danas smo obišli teren. Stabla su srušena na području Gline, Petrinje, Dvora, na području Siska, Velike Ludine, Kutine... Međutim, učinkovitom reakcijom vatrogasaca i ostalih službi uklonjena su stabla s ceste i promet se redovito odvija. Također su oštećene kuće, gospodarski objekti, međutim naši sugrađani su vedrog duha i već su sami zamijenili crjepove ili postavili najlon kako bi spriječili da im kiša prodre u kuću", rekao je Celjak.

Je li sada itko ponovo ostao bez krova nad glavom?

"Ovog puta sreća da nismo imali tako teške posljedice, što se tiče same štete, samo su crjepovi pali s kuća, najveća šteta je na području grada Kutine gdje je vjetar doslovno skinuo krov sa srednje škole", odgovorio je te dodao da još nemaju procjenu štete.

Što će županija poduzeti, razmišljate li o proglašenju elementarne nepogode i hoćete li tražiti pomoć države?

"Čuo sam se danas s premijerom Plenkovićem i potpredsjednicima vlade, s gradonačelnicima, načelnicima, s vatrogasnim zapovjednicima... Razgovarali smo o eventualnoj pomoći, ali lokalni načelnici su rekli da ovog trenutka oni mogu sanirati štetu, a prave razmjere znat ćemo sutra", poručio je Celjak.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.